Doel van een coaching track
Tijdens een coaching track gaat de coach aan de slag met de coachee en zijn leidinggevende (N+1). Samen willen ze de ontwikkeling van de coachee boosten.
Aanpak en rollen
De begeleiding in een coaching track verloopt doelgericht en stapsgewijs.
De coachee draagt daarbij een grote verantwoordelijkheid voor het eigen ontwikkelingsproces en kan dat zelf in handen nemen door
De N+1 neemt actief deel aan het doelstellingsgesprek waarmee de coaching track start. Tijdens one-on-one meetings met de coachee bevraagt de N+1 hoe acties in de praktijk liepen, op welke moeilijkheden de coachee stootte en hoe die aangepakt werden. De N+1 is zo een klankbord en een sparringpartner voor de coachee. Tot slot is de N+1 ook betrokken bij de wrap up meeting, waar de key learnings en de next steps centraal staan.
De coach werkt op twee fronten.
Ten eerste vertrekt elke coaching van leervragen en stimuleert de coach de coachee om zelf oplossingen te vinden voor die leervragen. Lukt dat niet, dan kan de coach een oplossing suggereren. De coachee kiest steeds zelf om wel of niet verder te gaan met die suggestie.
Daarnaast (en nog belangrijker) spiegelt de coach gedurende de hele begeleiding de coachee op aannames en blokkerende gedachten. Zo krijgt de coachee inzicht in de eigen drijfveren en overtuigingen. Vanuit dat inzicht zoeken coach en coachee samen naar andere overtuigingen die tot effectiever gedrag leiden.
De coach werkt altijd vanuit vertrouwen en is neutraal. Het is de coachee die beslist welke informatie uit de gesprekken gedeeld mag worden en met wie.
Koru HR CommV.
Smolderstraat 142
3540 Herk-de-Stad
M. info@KoruHR.be
T. +32 476 863 328
BE 0555.920.658
Online Readiness by www.doublegum.be